Κυριακή 26 Αυγούστου 2012







Κυριακές του Αυγούστου




    "Έκανε πολύ ζέστη εκείνο το καλοκαίρι, κι είχαμε τη βεβαιότητα ότι δε θα μας ξανάβρισκαν εδώ. Το απόγευμα, ξεχωρίζαμε το σημείο της πλαζ όπου μαζευόταν ο περισσότερος κόσμος. Τότε, κατεβαίναμε σ' αυτή την πλαζ, γυρεύοντας ένα μικρό ελεύθερο μέρος για ν' απλώσουμε τις πετσέτες του μπάνιου. Ποτέ δεν ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι όσο εκείνες τις στιγμές, χαμένοι στο πλήθος που μύριζε αντηλιακές κρέμες. Τα παιδιά, γύρω μας, έχτιζαν πύργους στην άμμο, κι οι πλανόδιοι πωλητές διασκέλιζαν τα σώματα και πρόσφεραν τα παγωτά τους. Ήμασταν σαν όλο τον κόσμο, τίποτα δε μας ξεχώριζε απ' τους άλλους, εκείνες τις Κυριακές του Αυγούστου."


Patrick Modiano







Σημείωση: Ο πίνακας είναι του Ανδρέα Κοντέλλη  από την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής "Αναμνήσεις"   που διοργανώθηκε από το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη στη Σαντορίνη τον φετινό Αύγουστο.

2 σχόλια:

karagiozaki είπε...

αχ, αυτές οι Κυριακές του Αυγούστου... σε λίγες ώρες τελειώνει η τελευταία για φέτος! Ας ονειρευτούμε τις Κυριακές του Σεπτέμβρη τώρα ;)

Sue G. είπε...

Ε, δεν θα μείνουμε μόνο στο όνειρο, karagiozaki. Θα φροντίσουμε, βεβαίως, να τις αξιοποιήσουμε κατάλληλα - τι πειράζει που οι επόμενες Κυριακές θα έχουν ελαφρώς διαφορετικό όνομα; :-))